22.03.2017 Сьогодні — Всесвітній день води

22 березня 2017 року світова спільнота відзначає Всесвітній день води, проведення якого у 1992 році започатковано Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водним фактором. Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води — “Стічні води”, а кампанія, що проходить під гаслом “Навіщо втрачати воду?”, присвячена скороченню обсягів використання свіжої води і повторному використанню стічних вод.

Основними цілями проведення цього свята є сприяння прийняттю відповідних заходів для вирішення проблеми забезпечення населення питною водою, інформування суспільства про важливість охорони і збереження ресурсів прісної води і водних ресурсів в цілому, а також залучення до святкування Всесвітнього дня водних ресурсів уряди, міжнародні агентства, неурядові організації і приватний сектор.

Департамент екології наголошує, що 22 березня є унікальною можливістю нагадати нам про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства і тільки практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем, так і рішень в цій області.

Залишити відповідь