22.05.2017 Сьогодні – Міжнародний день біорізноманіття

Відповідно до повідомлення Секретаріату Конвенції про біорізноманіття темою цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття визначено „Біорізноманіття та сталий туризм.” Тема обрана, у зв’язку із проголошенням Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 2017 року Міжнародним роком сталого туризму.

Відзначення дня біорізноманіття у рамках цієї теми – це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні питання збереження і невиснажливого використання біорізноманіття у контексті розвитку туризму та зменшення негативного впливу туризму на біорізноманіття і довкілля. Багато видів туризму безпосередньо залежить від біорізноманіття (екотуризм, агротуризм, оздоровчий туризм тощо), через що підтримка біорізноманіття є обов’язковою умовою в організації туристичної діяльності. Їх гармонійний розвиток і співіснування на взаємовигідній основі передбачає отримання вигод від туризму для покращення стану біорізноманіття та екосистем, а також отримання вигод від біорізноманіття для розвитку туризму.

Департамент екології закликає долучитися до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття з проведенням відповідних тематичних заходів (семінарів, конкурсів, виставок, зустрічей, просвітницьких та інформаційних кампаній) із залученням широких верств населення, неурядових громадських організацій та висвітлення у засобах масової інформації. При цьому Секретаріат Конвенції про біорізноманіття закликає використовувати логотип цьогорічного дня біорізноманіття.

Залишити відповідь