29.12.2017 Сьогодні відзначаємо День біологічного різноманіття

Міжнародний день біорізноманіття відзначали щороку 29 грудня відповідно до рішення Генеральної асамблеї ООН на честь набуття чинності Конвенції про біологічне різноманіття від 29 грудня 1993 року.

Учасниками Конвенції про біорізноманіття є 193 країни світу, які зобов’язалися прагнути досягнення таких цілей, як збереження біологічного різноманіття, стале використання компонентів біорізноманіття, спільне одержання на справедливій і рівній основі вигод, пов’язаних із використанням природних ресурсів.

Україна ратифікувала цю Конвенцію 29 листопада 1994 року, усвідомлюючи велике значення біологічного різноманіття для еволюції і збереження підтримуючих життя систем біосфери, а також підтверджуючи, що збереження біологічного різноманіття є спільною справою для всього людства.

У грудні 2000 року Генеральна асамблея ООН визначила новий день проведення свята — 22 травня, проте саме наприкінці року варто ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття, усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь, а також окреслити наміри та план дій задля охорони природних ресурсів.

Залишити відповідь