22.11.2018 Про нові підходи до утилізації відходів говорили спеціалісти із усієї України

Сьогодні, 22 листопада, в онлайн-режимі відбулася експертна зустріч на тему «Нові підходи до утилізації відходів». У ході якої обговорено нову редакцію проекту Закону України «Про відходи». Модераторами зустрічі виступили спеціалісти Комунікативного центру Уряду.

Участь у зустрічі взяли представники Міністерства екології та природних ресурсів, інститутів громадянського суспільства та експерти. Закарпатську область представляли керівництво та спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації, БУВР Тиси, департаменту ЖКГ, держгеокадастру, держпродслужби, департаменту інфраструктури. Також до обговорення долучитись представники інститутів громадянського суспільства, що зібралися у студіях обласних державних адміністрацій.

Обговорення стосувалося Проект Закону України «Про управління відходами» розробленого на виконання вимог розпорядження Кабінету міністрів України від 8 листопада 2018 року № 820 – р «Про схвалення Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року», пункту 191 Плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.03.2018. А також № 244-р та Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 № 1106. Розробником проекту стало Міністерство екології та природних ресурсів України.

У ході обговорення поступило чимало слушних пропозицій та доповнень до документу, які будуть узагальнені та враховані в установленому порядку.

Залишити відповідь